Aandacht voor de ondernemer

Wat

Ontwikkeling van een aanpak waarin er aandacht en steun is voor de ondernemer achter de winkel

 

Waarom

Een winkel drijven is zeker geen gemakkelijke opgave: starten kan een uitdaging zijn, onderweg kan het voorkomen dat je conceptueel of financieel niet meer op de juiste lijn zit en ook stoppen is zeker niet altijd eenvoudig.

De GCC is niet alleen een organisatie die belang hecht aan meer bezoekers, meer levendigheid en meer omzet, maar ook aandacht wil besteden aan de (met name zelfstandige) ondernemer achter het bedrijf en hem/haar ondersteuning wil bieden.

 

Hoe

Met de invoering van buddysystemen en coachings-systemen willen we zelfstandige ondernemers die starten of die menen dat hun bedrijf een opfrisser kan gebruiken koppelen aan ervaren succesvolle (ex-) ondernemers zodat zij de fijne kneepjes van het vak leren. Daarnaast willen we voor ondernemers in zwaar weer en in geval van bedrijfsbeëindiging ondersteuning op maat aanbieden. We willen nader uitwerken of dit het beste kan plaatsvinden via collegiale ondersteuning van andere ondernemers of bijvoorbeeld via gespecialiseerde instanties

 

Wanneer

Prioriteitsniveau 2 | Start 2e helft 2018

Wie

De GCC wil buddy- en coachingssystemen introduceren en wil hiervoor ervaren (ex-)ondernemers benaderen die bereid zijn om tijd en energie vrij te maken om andere ondernemers te begeleiden. Daarnaast wil de GCC bepalen in hoeverre zij een specifieke rol kan bieden bij ondernemers met financiële problemen of bij bedrijfsbeëindiging.