Een fijne en veilige plek waar kinderen zich opperbest vermaken, terwijl ouders de stad Groningen ontdekken
Hele dagen in een stad rondwandelen en daar de beste plekjes ontdekken, is iets waar je niet snel voor zult kiezen als je jonge kinderen hebt. Om jonge gezinnen toch de mogelijkheid te geven om Groningen te ontdekken, start de Groningen City Club met de hulp van SKSG een pilot waarbij kinderen leuke activiteiten kunnen doen en workshops volgen, terwijl hun ouders de stad kunnen verkennen.

SKSG Kastanjeplein omgetoverd tot ‘Het Huis van Ome Loeks’
SKSG Kastanjeplein wordt tijdens de pilot periode van zeven zaterdagen, vanaf 9 november, omgetoverd tot ‘Het Huis van Ome Loeks’. Hier kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud maximaal een blok van drie uren verblijven. “Terwijl hun ouders, lekker ongezien, de cadeautjes voor de feestdagen scoren, zorgen wij dat kinderen de tijd van hun leven hebben in ‘Het Huis van Ome Loeks’. We bieden hier leuke workshops en activiteiten in een veilige omgeving. Gezinnen kunnen hierdoor langer van onze prachtige stad genieten,” aldus Guido Heeringa (SKSG).

Kindvriendelijke binnenstad
Het Huis van Ome Loeks is één van de initiatieven van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken. “De binnenstad van Groningen moet voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod. Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen. In de wetenschap dat ze op een centrale locatie veel plezier hebben met andere kinderen”, aldus Eric Bos (Groningen City Club).

Onderzoek
Het Huis van Ome Loeks is tot stand gekomen, nadat eerst onderzoek heeft plaatsgevonden in de binnenstad van Groningen en onder SKSG-ouders. Daaruit bleek dat er groot draagvlak en interesse voor dit nieuwe concept is.

Gratis toegankelijk
‘Het huis van Ome Loeks’ is van 9 november t/m 21 december elke zaterdag geopend tussen 10:00 en 17:00 uur en te vinden in de locatie SKSG Kastanjeplein, gevestigd in Nieuwstad 12. Gedurende deze pilot periode is de toegang volledig gratis. Wel geldt er een maximum aan de groepsgrootte.

Meer informatie is te vinden op http://www.huisvanomeloeks.nl/